Feestelijke start Zomeracademie Nieuwegein

De Zomeracademie voor alle kinderen van de basisschool en peuterspeelzaal in Nieuwegein is van start. Nieuwegein organiseert dit keer de vierde editie van Zomeracademie en meer dan 200 leerlingen doen mee aan deze editie. Tijdens dit evenement krijgen kinderen vanaf 2,5 tot 13 jaar extra onderwijsondersteuning op het gebied van taal. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan rekenvaardigheid. De Zomeracademie is een middel om het taalniveau van kinderen op peil te houden tijdens de zomervakantie. Samen met een leerling opende wethouder John van Engelen van Onderwijs de Zomeracademie. Leerlingen mochten samen met hun ouders over de rode loper naar binnen. Daar trakteerde de wethouder hen op een gezonde snack.

Zomeracademie

Samen met een leerling opende wethouder John van Engelen van Onderwijs de Zomeracademie. Foto: Menno Ringnalda

‘Terwijl veel scholen in ons land al vakantie hebben, gaan we hier in Nieuwegein nog een week door. Niet helemaal met school, maar wel met leuke en leerzame activiteiten op het gebied van taal en rekenen. Tijdens de Zomeracademie ervaren kinderen hoe leuk het kan zijn om te leren’, aldus wethouder John van Engelen van Onderwijs.

Bewegend leren
De Zomeracademie vindt dit jaar op drie locaties plaats: basisschool De Veldrakker, De Schouw en De Evenaar. De kinderen gaan deze week op veel verschillende manieren met taal en rekenen aan de slag. Door de samenwerking met externe partijen is er aandacht voor sport, spel, cultuur en creativiteit. Naast de vakinhoudelijke lessen wordt er tijd besteed aan kunsteducatie en bewegingsonderwijs. De leerkrachten maken gebruik van aantrekkelijke en concrete materialen. De kinderen zijn op een actieve manier met de lesstof bezig met onder andere vrolijke dans- en bewegingslessen. Na vier weken zomervakantie starten de leerlingen ook weer een week eerder met school. In de laatste week van de Zomeracademie staat een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar centraal.

Activiteitenmarkt voor leerlingen en ouders
Ouders zijn elke dag welkom tijdens de inloop om te zien wat de kinderen doen. Aan het eind van deze week is er op vrijdag de activiteitenmarkt. Alle ouders kunnen dan samen met hun kind een leuke en leerzame activiteit doen. Zij beleven dan samen hoe leuk het is om creatief met taal en rekenen bezig te zijn.

De Zomeracademie is een initiatief van het platform onderwijskansenbeleid. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen leerkrachten van alle basisscholen in Nieuwegein en medewerkers van SportID, MOvactor, De Tweede Verdieping, DE KOM, Focus&Kids, Kind&Co, Peuterstapjes en Juf&Mees.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk